neděle 17. května 2015

Bezlepkové churros

Tento recept jsem chtěla vyzkoušet ani nevím jak dlouho. No a kdy jindy je lepší zkoušet nové recepty, než v přestávce mezi učením a hokejem.

Churros jsou španělská pochoutka, která se dělá z obyčejného těsta a smaží na pořádné dávce oleje. Pak se obalí v cukru a skořici, a tradice velí je jíst ještě teplé (ale chutnají i za studena!).


Na pořádnou dávku (mně to vyšlo na dva plné talíře, i když to měla být malá dávka):
300 ml vody
250 g bezlepkové mouky (já použila Jizerku) - doporučuji méně, tak 150 - 200 g
2 vejce
25 g másla
špetka soli
olej na smažení
krystalový cukr
skořice

1) Rozehřejeme vodu s máslem, aby se nám vytvořila teplá směs a přidáme špetku soli.

2) Smícháme mouku s rozehřátou vodou a máslem a necháme zpracovat ve šlehači hákem. Mně se vytvořilo husté těsto, ze kterého pak byla hrouda, ale myslím, že by mohlo klidně být řidší.

3) Rozheřejeme olej na pánvi, oleje tak, aby pokryl dno celé pánve.

4) Do cukrářské "pistole" (fakt netuším, jak se to jmenuje) dáme těsto a různě dlouhé churros dáváme do oleje. 

5) Necháme smažit z obou stran do zlatova, poté necháme mírně vychladnout na ubrouscích, které nasají tuk.

6) Ještě mírně teplé obalujeme ve směsi cukru a skořice. 

První dávka se bude smažit pomaleji, další pak budou raz dva, proto si dávejte pozor, jak dlouho tam další várku máte. 


S čím byste jedli churros Vy? Určitě bych vyzkoušela Nutellu, rozteklou čokoládu, ... Co dál?

Žádné komentáře:

Okomentovat